Porcelaine de Chiffons-Renee Ferre

Renée Ferre begon aan deze quilt te werken op een moment in haar leven dat ze haar patchworkvaardigheden wilde verbeteren. Omdat ze absoluut dol is op ronde blokken, begon ze met het maken van traditionele blokken (die uiteindelijk niet allemaal in deze quilt waren opgenomen). Al snel kreeg ze echter het gevoel dat ze meer persoonlijke blokken moest ontwerpen.

Renée Ferré
Ze begon deze quilt omdat ze van ronde blokken houdt, begonnen werd met traditionele blokken die overigens niet allemaal in deze quilt verwerkt zijn. Ze had al snel door dat ze meer "persoonlijke " blokken moest ontwerpen.

Haar fotocollectie werd een inspiratiebron voor het personaliseren van dit project, bijvoorbeeld antiek serviesgoed uit museumcollecties en Japanse symbolen.

Pas later werd haar idee voor het middelpunt duidelijk. Ze was op bezoek in het Rijksmuseum in Amsterdam en zag een roze en wit geëmailleerd porseleinen servies dat versierd was met ronde zandlopers. Dat was de ontbrekende vonk in haar quilt!

Chiffon Porcelain werd door de International Quilt Association op het Houston Quilt Festival 2018 met een eervolle vermelding gewaardeerd.

Afmeting 196 x 196cm